.Yeni Sosyalleşme Alanımız: Balkonlar
Dış dünyaya açılan, gökyüzü ve doğayla iletişime geçmemizi sağlayan balkonlar, sosyal hayatımızın biçim değiştirdiği, bolca evde kalmak zorunda olduğumuz şu günlerde şüphesiz ki kurtarıcı mekânlarımız oldu. Balkonlarda geçirdiğimiz sürenin artmasıyla birlikte, balkon tasarımı da önem kazanmaya başladı. Gelin hep birlikte, Tulip Dekor iç mimarlarının önerilerle balkonlarımızı nasıl dekore edebiliriz, nasıl keyifli köşeler oluşturabiliriz inceleyelim.
İç Mimardan Öneriler
Balkon tasarımında mermer malzemelere ve doğal dokulara ne kadar çok yer verirsen doğayla iç içe hissetmen de o kadar çabuk olacak. Mermer detaylı mobilyalar, keten kumaşlar ve jüt halıların sunduğu atmosferle birlikte balkonun iç mekândan kaçtığın bir nokta olmaktan çıkacak, evindeki merkez noktan haline gelecek.
Balkonda Yeşil Bitki Örtüsü
Bitkilerle balkon kurgusu, yaratılmak istenen doğal atmosfer açısından büyük önem taşıyor. Yeşil renk, doğal malzemeler ve dokuların dinginliği; canlı bir etki yaratacak. Balkonunda bolca yeşilliğe yer vermen aynı zamanda evde kalmak zorunda olduğun bu dönemde kaliteli vakit geçirmek için de harika bir alternatif. Mermer ve metal çiçeklikler, mermer masalar, tam balkonuna göre.
5 Adımda Balkonlar Yaza Hazır!
Kış boyu depo gibi gördüğümüz, fazla eşyaları bırakıp terk ettiğimiz balkonlara dönmenin vakti çoktan geldi! Kolları sıvayıp, işe koyuluyoruz.
1 – Düzenlemeye zemin ve duvarları elden geçirerek başla.
Balkondaki atmosferi değiştirmek için ahşap dokulu döşemeler kullanabilirsin. Duvarları boyamak hem kışın oluşan isli görünümü kapatır hem de haşereleri balkondan uzaklaştırır. Doğal duvar renklerinin yanında, tuğla ve taş kaplamalar da yapabilirsin.
2- Doğru mobilya seçimi her balkonu bir keyif köşesine dönüşebilir.
Küçük ya da büyük fark etmez, doğru mobilya seçimiyle her balkon bir keyif köşesine dönüşebilir. Eğer yeterince alanın varsa, oturma grupları ve büyük masa takımları kullanabilirsin. Ama en fazla iki kişilik küçük bir balkonu döşüyorsan, bir duvarı ya da balkon demirini kaplayacak uzunlukta sedir ve ince yapılı sandalye kullanmalısın. Küçük balkon yerleşimi için İskandinav balkonları gerçek bir ilham kaynağı. Duvara monte edilen açılır-kapanır masa, palet ve kasalardan yapılan köşe, balkon kenarlığı üzerine monte edilen ince uzun tabla, duvarlara asılan bitkiler… İşte, iki adımlık yerde, nefes alınan harika bir ortam yaratmanın İsveç usulü çözümleri!
3-Kendin için bir keyif köşesi planla
Balkon demek sefa demek. Yalnız vakit geçirmeyi, balkonda okumayı hatta çalışmayı seviyorsan kendin için bir keyif köşesi planla. Salıncak, şezlong, dinlenme koltuğu ya da bol minderli bir kafes sandalyeyle, günün stresinden uzaklaşmak çok kolay.
4- Bol bol bitkiyle, atmosferi değiştirebilirsin.
Balkonunu bol bol bitkiyle, atmosferini kurgulayabilirsin. Duvar panelleri üzerine sıralanan renkli saksılar, dış mekan dekorasyonunun yeni trendlerinden. Tavandan asılan sarkıcı bitkiler ve sineklere geçit vermeyen fesleğen de balkon için çok uygun. Balkonundan baktığında, tam karşında sevmediğin bir yapı mı var? Bambulara başvur! Uzun bambuları balkon kenarlığının yanına sıralayarak sınırlarını çizebilirsin.
5- Sıra geldi detaylara!
Balkonun çatısı varsa kesinlikle yere renkli bir kilim atmalısın. Dış mekan, bir anda sıcacık bir karaktere bürünecek. Ortamı ılımanlaştıran ikinci unsur kırlentler. Boy boy seçip farklı desenleri karıştırmayı dene. Küçük renkli ışıklar, mumluklar, dergilik ve akşam esintisinde üzerine alacağın koltuk şalı da eklendi mi tamamdır. Şimdi limonatını al ve keyfine bak!
Etiketler: blog, balkon, balkon tasarımı, balkon aksesuarları, çiçeklik, saksılık,
Haziran 12, 2020
Listeye dön